Турпотік з Росії в Туніс виріс в 2.3 рази

За перші 9 місяців поточного року в Тунісі побувало 570 тисяч російських туристів, що майже в 2.3 рази більше, ніж в 2014 році…

У вересні на курортах країни відпочили 118 тис. туристів з Росії – це на цілих 225.2% більше рівня 2014 року (саме цей рік влада Тунісу вважають найбільш показовим для підведення порівняльної статистики).

Взяття «планки» в півмільйона гостей з Росії в Тунісі вважають особливо важливим у стратегічному сенсі. Навіть у найкращі сезони в цій північноафриканській країні рідко бувало більше 300 тис. росіян в рік.

Що ж до подальших перспектив розвитку туніського напрямки, туроператори кажуть, що багато чого буде залежати від цінової політики і просування – у наступному році Тунісу знову чекає важка конкурентна боротьба зі знову відкрилася для росіян Туреччиною. За офіційною статистикою, вже цим вереснем Туніс поступився Туреччини, причому значно. Якщо в Тунісі в тому місяці побувало близько 35 тис. туристів з РФ, то в Туреччині відпочили (за даними турецької влади) близько 60 тис. наших співвітчизників.

«Зараз складно говорити, як підуть продажу на сезон 2017 року. Багато залежатиме і від готельєрів (як Тунісу, так і Туреччини), і від держави – підтримка чартерних рейсів багато що вирішила. Туніс поки готовий платити 4 тис. євро за рейс проти Туреччини з її 6 тис. євро. Крім того, з Туреччини зберігається значний відкладений попит», — пояснює один з експертів галузі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *